SPORTLANDSCHAP - CORONA MAATREGELS - VERKEERSSITUATIE - INKLIMMING KGV

23 maart 2021 00:05

Beste Cantincrode ouders, leden, sympathisanten

Allereerst alvast een dikke proficiat aan iedereen om zich zo goed mogelijk aan De Corona maatregelen te houden.

Deze week werden we echter op het welgekende matje geroepen door de medewerkers van onze stad Mortsel.

Zoals reeds eerder gemeld aan onze voetballende / trainende leden, begeleiding kan / mag er NIET getraind of gevoetbald worden op het kleine en grote kunstgrasveld en/of de grasvelden van de stad Mortsel zonder begeleiding tijdens het weekend en/of op andere momenten dan de eigen, normale trainingsuren.

Het ‘wildvoetballen’ is in deze coronatijden ook niet aan de orde.

Het inklimmen van de kunstgrasvelden is dan ook verboden en zal worden beboet. Er zijn tegenwoordig CCTV beelden van de inklimmers. Deze worden door diensten van stad Mortsel bekeken, ook gedurende het weekend. De poorten van de kunstgrasvelden zijn met een reden op slot indien deze niet verhuurd zijn. Tijdens het weekend heeft Cantincrode geen kunstgrasvelden gehuurd. Onze leden zijn ook niet verzekerd in geval van ongeval tijdens het ‘wildvoetballen’.

We dringen er dus op aan dat deze regels gerespecteerd worden door onze leden. SANCTIES vanuit de club zullen spijtig genoeg ook volgen indien onze leden zich hieraan zouden bezondigen. 

We werden door Mortsel ingelicht dat er de laatste tijd meer leden van Cantincrode, waaronder spelers van U13 tot U17 en seniors reeds werden geïdentificeerd blijkbaar, zich bezondigen aan het onrechtmatig inklimmen van deze kunstgrasvelden. Camerabeelden zouden beschikbaar zijn. Tot op heden werden er enkel verwittigingen gegeven. Deze tijd is nu voorbij en zullen er boetes worden opgesteld. 

De boetes die hiervoor kunnen gegeven worden, vallen onder de Coronaboetes en zijn redelijk hoog zoals jullie wel weten. Deze zullen ook rechtstreeks aan de inklimmers, waarvan de namen gekend zijn, doorgerekend worden indien deze op de club belanden. Daarom vragen we aan al onze trainers en begeleiders om dit nog eens extra duidelijk te maken aan de spelers.

Er kan enkel getraind worden onder strikte voorwaarden met een volwassen begeleider (18+).

Schematisch ziet het er vanaf 22-03-2021 als volgt uit.

Verder zou het parkeer- en rijgedrag voor en na de trainingsmomenten ook beter moeten. Men mag met de wagen enkel op de parkeerplaatsen stoppen om de kinderen af te zetten en dus NIET doorrijden tot aan het gebouw van de Sporthaven om daar te draaien en keren op de baan. 

Er staat een groot verbodsteken om met de wagen verder te rijden. Zware overtreding dus indien men verder rijdt dewelke veel kan kosten.

Enkel bewoners hebben doorgang vanaf het grote kunstgrasveld tot verder door aan het kamp.

Er moet op één van de parkings gestopt worden om de leden af te zetten…

Parking links naast KGV, achter grasveld     

Nieuwe parking kant spoorweg naast KGV

Gelieve ook steeds de poort van het KGV op slot te doen na einde van de training en de lege flesjes niet achter te laten naast de velden en op te ruimen of laten meenemen door de spelers !!!!

Bedankt alvast om hier terug de aandacht op te vestigen en de richtlijnen te volgen zodat we geen problemen met de stad krijgen. Blijf ook onze leden hierover inlichten !!!

Met sportieve groeten

Jan Gilias – Voorzitter Cantincrode Voetbal / lid Raad van bestuur VZW Cantincrode